HET FEESTJE VAN JE BUURT

HET FEESTJE VAN JE BUURT

ZATERDAG
4 SEPT - 2021

GRATIS

13:00 - 23:00

scroll scroll verder

ETEN

MUZIEK

FILM

WORKSHOPS

Op zaterdag 4 september 2021 vindt de 1e editie van het Darwinparkfestival plaats in het Darwinpark. Er is een (food)markt met kraampjes, waar je kunt proeven van verschillende culturen en leuke spulletjes kunt kopen van initiatieven uit de buurt. Overdag zijn er kinderactiviteiten en als ouder kun je even lekker relaxen. ’s Avonds is er livemuziek en we sluiten af met een fi lm in de openlucht.

Locatie

Het festivalterrein is op en rond het skatepark in het Darwinpark.

Gratis

Het Darwinparkfestival is voor iedereen en daarom is de toegang gratis. Jongeren onder de 16 jaar zijn welkom onder begeleiding van een volwassene

Openingstijden terrein

Van 13:00 tot 23:00 uur. Kom op tijd, want vol is vol.

PROGRAMMA

vanaf 13:00 > markt met eten en leuke dingen
13:00 – 16:30 > sport en spel, springkussen
14:00 – 16:30 > workshops, community art
16:30 – 17:45 > open podium
18:00 – 18:45 > All Ellington (jazz)
19:00 – 19:15 > Woord Omhoog (rap)
19:15 – 19.30 > open mic voor lokale rappers
19:30 – 19:45 > C-Jay (rap)
20:00 – 20:45 > Ten-Hut & Burak Dolutaş (mix van moderne en Anatolische muziek)
20:45 – 21:05 > Desert Colossus (indierock)
21:05 – 21:30 uur The Mieters (Nederbeat)
21:30 – 23:00 > film in de openlucht: De Libi (Nederlandse komedie)
23:00 > eind

Ten-Hut en Burak Dolutas

De Zaanse band Ten-Hut speelt samen met sazspeler en zanger Burak Dolutas een mix van oud en nieuw werk met traditionele Anatolische muziek.

Lees meer op ten-hut.nl

C-Jay

C-Jay is een rapper uit Zaandam, die in 2017 begonnen is met het uitbrengen van zijn muziek. Het begon allemaal met zijn eerste single “Bellen Of Appen” (BOA). De videoclip hiervan bereikte onverwachte cijfers en trok veel ogen. Dit was het teken voor C-Jay om zijn carrière voort te zetten. De Nederlands talige rapper probeert zo veel mogelijk soorten muziek van zich te laten horen, maar voelt zich thuis binnen veel verschillende genres: C-Jay is erg creatief in het vinden van nieuwe stijlen. In veel tracks represent de rapper “Seventyfive”, wat voor 075 (Zaandam) staat.

Instagram: @c.djayy

All Ellington

All Ellington speelt naast eigen composities vooral muziek van Duke Ellington. Zijn muziek blijft een eindeloze inspiratiebron voor musici van alle generaties. All Ellington is een tentet samengesteld uit musici die de bloeiende Amsterdamse jazz scene mede bevolken. De groep bestaat uit uitstekende solisten die ook nog eens fantastisch kunnen samenspelen. Respect voor het origineel gaat hand in hand met individualiteit en muzikale vindingrijkheid. Machtige – en pakkende muziek.

Check een snippet op youtube

FILM: De Libi

Bilal (Bilal El Mehdi Wahib), Gregg (Daniël Kolf) en Kevin (Oussama Ahammoud) kunnen niet wachten tot het echte leven begint – na de eindexamens kunnen ze los. Als ze tijdens de zoveelste saaie schooldag door een groepje meisjes worden uitgedaagd hen ’s avonds in Jimmy Woo te ontmoeten, zetten de jongens alles op alles om de fameuze nachtclub binnen te komen.

De Libi, het regiedebuut van Shady El-Hamus, is een film van de  Zaanse producent Guusje van Deuren. Het is een aanstekelijke ode aan jong zijn en de hele wereld willen veroveren – ook als die wereld voorlopig niet veel groter lijkt dan een gehypete club bij het Leidseplein.

Check hier de trailer

DJ Blue Flamingo

Vanuit een diepgewortelde liefde voor muziek draait Blue Flamingo de hele dag muziek uit alle werelddelen.

Check de site

Desert Colossus

Hoog tempo energieke stonerrock gecombineerd met punk en psychedelische doomrock, dat is hoe ze hun genre beschrijven. Desert Colossus heeft met hun nieuwste release “Eyes & Tongues” hun spel naar het volgende level gebracht. Met uptempo Fu-Manchu achtige rockers zoals “Null” of een psychedelisch traag Riff monster zoals “The one & Eyes and Tongues”. Dit album is te beluisteren op alle streaming services. De vinyl is ondertussen al uit en Desert Colossus is klaar om hem naar het podium te brengen.

Check op facebook

The Mieters

The Mieters spelen aanstekelijke nederbeat voorzien van een ruig randje uit de sixties garagerock, waarbij strikt in het Nederlands wordt gezongen. De shows van the Mieters zijn energiek en staan garant voor veel humor. Op elke fuif weten the Mieters de voetjes van de vloer te krijgen.

The Mieters hebben gespeeld op podia door heel Nederland waaronder Tivoli, Patronaat en
Paradiso en samen met bands als The Kik, The Analogues en The Animals.

Check de site

Woord Omhoog

Woord Omhoog is een hiphop collectief met ze roots in Zaandam.
Gekenmerkt door een eigen style van nederhop met gevestigde rap artiesten vanuit de randstad rocked Woord Omhoog gegarandeerd iedere show.

Check Instagram

Meedoen

Doe mee aan sport en spel, workshops, community art of laat je talent zien bij het open podium. Schrijf je in bij de inschrijfbalie op het festivalterrein. Meedoen is gratis. 

Eten en drinken 

Eten is van 13:00 tot 20:30 uur te verkrijgen bij de kraampjes van de markt. Bij de bar kun je een drankje halen van 13:00 tot 22:45 uur. Meebrengen van eigen eten en drinken wordt niet op prijs gesteld.

Bereikbaarheid

Er is weinig parkeerruimte in de buurt. Kom lopend, met de fi ets of met het OV! Bus 65, 391, 392 en 394 stoppen op loopafstand van het festivalterrein.

Corona

In verband met de coronamaatregelen heeft het festival dit jaar een zittend karakter. Overal zijn zitplekken gemaakt per huishouden, zodat je 1,5 meter afstand kan houden. Onze hosts verwelkomen je bij de ingang voor een check-gesprek en registratie.