terug naar home

Over Ons

In april 2022 is Stichting Darwinparkfestival opgericht. De stichting heeft tot doel evenementen te organiseren en initiatieven te ontplooien die de leefbaarheid van de regio Zaanstad bevorderen en die verbinding creëren tussen de inwoners. Eerste initiatief van de stichting is de tweede editie van het Darwinparkfestival, een uniek verbindend festival voor een brede doelgroep in de Zaanse regio. Een openluchtfestival met 3000 bezoekers, dat mensen van alle leeftijden en breed geschakeerd qua levensstijl en afkomst met elkaar verbindt, en waarbij wijkorganisaties en maatschappelijke partners in de wijken samenwerken en input leveren. Het festival levert zo een unieke bijdrage in het bevorderen van de saamhorigheid en inclusie.

De belangrijkste doelstellingen van de stichting zijn (1) Zaandam Oost positief in het daglicht zetten, (2) de mensen in de wijk een positieve ervaring te bieden en (3) de verschillende buurtbewoners van Zaandam Oost en de omliggende wijken middels cultuur met elkaar te verbinden. Wij geloven dat het samen genieten van elkaars kunst en cultuur de nieuwsgierigheid naar en verbinding met elkaar, en de sociale cohesie in de wijk bevordert.

ANBI

Stichting Darwinparkfestival maakt via deze website de voor de ANBI status vereiste gegevens openbaar.

De officiële naam is: Stichting Darwinparkfestival

 

KvK-nummer: 86224433

RSIN-nummer: 863900793

BTW-identificatienummer: NL863900793B01

Gevestigd: Pharus 116, 1503 EB Zaandam

Postadres: Pharus 116, 1503 EB Zaandam

info@darwinparkfestival.nl

De bestuurssamenstelling is als volgt:

Yasin Serin, voorzitter

Gerardus Antonius Lommerse, penningmeester

Doelstelling

De stichting heeft tot doel initiatieven te ontplooien in de regio Zaanstad die de verbinding, sociale cohesie en de culturele hechting van de bewoners bevorderen.

Beloningsbeleid

De stichting heeft geen betaalde bestuursleden. Het bestuur ontvangt geen beloning voor haar werkzaamheden.

Profiel

Evenementen organiseren en initiatieven te ontplooien die de leefbaarheid van de regio Zaanstad bevorderen en die verbinding creëren tussen de inwoners.